23 februari 2011

Förlåt för dålig update men mitt internet har inte velat koppla in mej.
Sist jag skrev var i Torsdags. Red Sally på kvällen i torsdags och det gick bra :P :Fredags, anders åkte på clinic i findland så ove och jag hade stallet, hästarna fick vila, vi red bara varsin häst, Red sally och hon var meeeeega pigg, den tråkiga var att jag inte kände mej nöjd när jag ridit klart hellet, hon lyssnade inte alls och kändes som om jag mest fick sitta och dra henne i munnen, att whoow:a och samla henne gick inte alls. så körde mycket galopp och rakspår sen gick ja upp. på lördagen så red jag och sally ut i 16-, kloclan var 5 när vi drog ut, vi var ute i en timme och bara skrittade och myste :). På söndagen skulle vi rida slim,pedro,diamond och harley, jag red Harley och Pedro , men det var så dammigt att mössan var helt grå när vi var klara, så ville inte rida sally i ridhuset då så det blev ut i skogen igen och ove och larkan hängde på, det fanns några fina vägar att galoppa på och en stor åker sp dom fick springa av sej lite. Sen igår så kom anders och han red slim och pedro lite kort för det var så dammigt as i say, och sen hjälpte han mej med Harley på rakspår. sally, diamond och larkan fick vila, gick ner och linade salza igår kväll. Idag är jag sjuk, eller har så ont i magen att han mår illa. Så blev till att ligga inne idag. mamma kommer och hämtar mej idag och så ska jag ha ledigt tills söndag, sen jobbar jag från söndags kväll till onsdags kväll sen har jag ledigt till söndags kväll igen. Så när jag är hemma blir det inte så mycket bloggande, men kan ha en
fråge stund så ställ så mycket frågor ni bara orkar så lägger jag in allt i bloggen och lovar att svara på alla :)

kort på mej och sally när jag mjukade upp henne, lossa och förböja för att få henne smidigare

snabbt inägg

När Anders kom så gick han ner med Slim, jag med Harley och Ove med Diamond, tränade galoppfattningar från skritt för det ska reininghästar kunna, och sen tog Anders Diamond och Ove gick upp med Slim, då hjälpte Anders mej med byten och ökningar på rakspår med Harley, och Anders tyckte han gick så bra att det räckte för honom, sen åkte han för han hade brottom iväg, så då lunchade vi och sen gick vi ner med en häst var, Ove linade Salza och jag red Pedro. Ove filmade mej när jag körde rakspår så ska försöka lägga in den ikväll. Pedro busade lite i början sen gick de bra. Nu har vi ätit lunch och ska ner med 2 nya. Ska rida Sallyälskling och Ove ska ta Larkan. Imorn är inte Anders här så vi ska rida Slim, Pedro, LadyLark och får se om jag ska rida Sally, går hon bra idag så då kanske hon får vila. Men nu ska jag ner och rida min tredje häst för dagen, *pust* ;)

Pixi får stå för bilden


17 februari 2011

Varit lite segt med inlägg och ber om ursäkt för det, men red Sally i förrgår för Anders ville att jag skulle gå ner med henne senare för han inte tyckte att han behövde rida henne, och körde med en av Anders Pullman sadel och en Cattelman´s padd. Finns inte så jätte mycket att säga men hon gick lika bra som sist. Igår så gick Ove ner med Lady Lark, Anders med Slim och jag med Sally och skulle bara värma henne åt honom men han gav mej istället mycket hjälp med henne, tränade rakspår, byten och spinn. Hon gick mega bra i galoppen! Är så nöjd! Sen red jag fram Pedro åt anders och linade Salza. Idag så ska vi förmodligen köra alla hästar men Anders kommer inte förens vid 12 och klockan är bara 10 i 11. Ska köra ensilage åt stona snart. Kör mycket traktor nu och det är skit kul!

älskade!

världens bästa Sallyqueen <3


hästarna i stallet

Hästarna i stallet:

Starlights Sting (Sting) 2 år hingst efter Starlights Slim

Silver N Hickory (Pedro) hingst efter Zan Freckles Hickory 11år tävlad i VM

Starlights Slim (Slim) hingst efter Gray´s Starlight 10år tävlad i VM

Cut From A Diamond (Diamond) hingst efter Like a diamond 11år tävlad VM

Pixi tror hon är 5 eller 6 sto

Lady Lark sto efter Silver N Hickory 7år

Blue Boy (Harley) 5år hingst

Salza 4 år sto

och sist Texas 17-18år

det var alla, nu ska jag mocka!


Not good..

Känner mej sjuuukt besviken på mej själv, planerat in att rida både sally och larkan, men de blir varken eller idag.. mockade helt fel med axeln/ryggen.. visst det skulle säkert *gå* men vill inte rida när jag inte är helt ok i ryggen, kanske sitter lite fel i sadeln och det påverkar hästen väldigt mycket så vill inte rida nu, lite trist men men, ska vila ryggen och satsa på att rida imorn.

Ja det kan jag ju berätta, Grannen birgitt kom på snabb fika, när jag reste på mej så såg jag en liten svart sak komma travandes på sägen, då hade hennes shettis Lucky Boy rymt *haha* men skämt å sido vi fick fast honom sen mockade jag hela stallet, sen så skulle vi ta in hästar och jag gick upp för att hämta slim, jo... kan ni gissa vem som stodd och bråkade med honom? Pedro.... hingst + hingst = kaos! och tillråga på det, när jag gick fram så hoppade han åt sidan och gick rak ner till stohagen och höll på att nästan gå igenom eltråden, men han få tag i honom *phuu*..
sen skottade jag bort massa snö vid ridhuset så nu är fett fint där
(Y)
(bild på när jag red ut med grannen, det är hennes hästar, jag red Pomona och hon tog Amon)



13 februari 2011

Dagens Schema:
  • Släppa ut hästara
  • Mocka/soppa
  • Lägga in lunchen
  • Skotta snö nere vid ridhuset
  • Äta lunch?
  • Rida Sally
  • Ta in hästarna vid halv 4
  • Ge kraftfoder
  • Rida Lady Lark
  • Åka in till stan och handla
  • Kvälls mocka
  • Kvälls fodra hö och havre
- ganska likt schemat igår, det händer inte så mycket på helgerna, men idag ska jag få ove till att filma lite. Och bilder på hästarna kommer lite senare.


bild på mej och sally när vi var på ävntyr i skogen.

Dagens träning

Gick ner med Sally runt 7 halv 8 tiden.
Började med att mjuka upp henne, böjde igenom henne ordentligt nu när det var -14 ute, ville inte rida så hårt så att hon skulle bli svettig för hjärtat får inte bli förkyld, aja iaf så böjde jag igenom henne och jobbade mycket låg form och försökte och andvända så lite tygelhjälper som möjligt, visst.. andvänder mycket skänkelhjälper men kräver hon ett eller två tygeltag så är det inte hela världen. Skrittade fram i ca 10-15min innan jag kände att hon var med mej och att hon var med mej hela tiden. Travade fram i lättridning och böjde lite på volten så hon var stimulerad i hela kroppen, hon kändes mjuk och fin så körde lite rakspår och en sak jag är väldigt nogran med är att hon ska gå spikrakt på som sakt *rakspår* och det går bättre och bättre med rakspåren nu *tummen upp*.
Sen efter 4-5 varv åt vardera håll så satt jag ner och började kväva lite mer av henne, hon tappar bogen väldigt rätt så jag måste vara väldigt nogran med att alltid ge maximalt stöd för både ytter tygel och skänkel. Ibland skjuter hon ut självmant för att trilskas så då ger jag henne en kick med ytter sporren för sånt tolererar jag inte, och då lägger hon ner och gör inte om det mer under ridpasset. Sen körde jag lite galopp och hennes fattningar blir bättre och bättre, hon hade en tendens när hon kom hit att kasta sej in i fattningen och dra iväg, men de håller på att försvinna, körde vågra varv på volten och tog 2-3 rakspår åt båda hållen med byten, hon bråkade en gång med fattningne annars flöt allt på bra. Avslutade med att lösgöra och sedan stopp och backa upp.
Hon gick bra idag så jag är nöjd!
Nu kommer lite bilder på oss och Sallys och min outfit, enjoy.

Jag: Rosa tjocktröja, Bandana pandband, Jack & Jones halsduk, Random fluffjacka, Nya jeansen, Mina varma kängor och mega sporrarna.
Sallys: Pullman- Handmade sadle, Professional´s Choise Pad, Vita tränings lindor, och tränings tränset, 2 delat bett med skänklar.




Sadeln är andvänd 4-5 gånger så grymt sköön!
och Professional's Choise pad

(Imorgon lägger jag ut bilder på hästarna som står här på AAJ och ska verkligen försöka få in ett tränings klipp)

/Livewithwestern

12 februari 2011

Dagens schema:

  1. Morgon fodra
  2. Släppa ut hästarna
  3. Mocka
  4. Lägga in lunch hö
  5. Soppa
  6. Skotta snö
  7. Äta lunch
  8. Ta in hästarna
  9. Rida Sally
  10. Kvälls mocka/Fodra
Det var vell allt tror jag, glömmer jag något så är det inte hela världen, sitter och slappar på soffan nu, ska ladda ner lite bra musik som jag kan lyssna när jag ska rida senare. Det blir ingen film på träningen idag för det blir så dåligt ljus i ridhuset när det mörknar, ska försöka komma ner tidigare imorgon.
Ska verkligen försöka ta ett kort på Sallys och min outft iallafall :)

Salza
får stå för bilden idag


/ LiveWithWestern


11 februari 2011

Bestämde mej för att starta en blogg där allt anbart krettsar kring reiningen och träningen med hästarna.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0