Fanny Tipsar!

Blir ett tips idag wiho!
Unghäst:

Om du vill ha en lyhörd häst till grund och botten.
Undvik att använda pisken i början, för då finns risken att du får en bakskygg häst som bara springer ifrån spöt. När jag jobbar en unghäst så försöker jag bara så pass över tydlig med rösten som det bara går. På filmen hör ni nog att jag pussar och pussar tills hon fattar galopp, sen att hon inte ska dö efter galoppen utan travar på framåt.




Veterinären och bild update.

Idag kl 11 har jag bokat tid till Strängnäs Djurklinik åt Chény som inte har varit helt okej tycker jag. Hon har varit seg och inte sig lik plus att hon kärvar i halsen ;/ min lilla knorr. Så nu ska jag försöka piggna till själv, lite kaffe kanske skulle sitta fint. Jag ska även ut till tobo innan jag åker tillbaka till Gotland och försöka rida Starlight Midnight. e: Starlight Slim u: Taco B Linda
Bilder på Taco när vi var ute på en tur i skogen.
*Svarten* 2 år.
Starlight Slim.
Taco och jag efter ett reiningpass i ridhuset.
Svarten i lördags i korallen. Finaste om du endå var min.
Här kommer en cool film från när Thomas tränade Roping på Bruce med Hasse, kan ni gissa hur han filmade?



Im back!

Förlåt för att jag dissat bloggen, min dator är väldigt seg. Men iaf. Jag kom hem till Strängnäs i torsdags, Thomas och Lisa var på clinic för Anders på tobo i helgen. Men har mått kass så åkte hem på söndags morgonen och för att vila upp mig. Jävla allergi*. Men allt är kanon nu. Saknar Eljena och folket på Gotland massa. Åker tillbaka nästa onsdag. Red Clinic för Johan Svensson förra helgen oxå med Eljena, började första passet med ett stångbett, hon funkade bra på banan hemma men när vi väl började jobba med Johan så vart hon helt crazy, tappade bogarna på volterna, drog iväg, stegrade osv.. så den första lektionen va misslyckad fast endå inte. Pass 2 bytte jag bett till Sopranos 2-delade tränsbett och då.. vipps vart det en helt annan häst, hon började lyssna, visseligen ville hon inte stå still när jag ville det så gjorde hon jämfotahopp och dampade, men Johan skolade mig och berättade att jag skulle stanna henne, började hon gå så skulle hon få det sen efter ett par steg skulle jag stoppa henne och backa upp till stället jag bad henne stanna på från början. Funkade kanon ni borde testa själva. Sen jobbade vi mycket med att ställa in henne innan galoppen, få in rumpan och inte bråka för mkt med formen, för at hon behövde hitta en egen takt och balans i alla gångarter innan jag skulle börja kräva form och fason. Och vi påbörjade även spinnen, vilken va ganska kul med henne för att hon hajade direkt vad jag ville och när vi inledde påbörjad spinn igenom att flytta framdelen , neckreining och förflyttning sen att när jag släppte efter skulle hon stanna. Hon skötte sig exeplariskt sa Johan. Och vi fick utmärkelsen när clinicen var över på söndagen att Jag och Eljena var helgens par som visat typ störst fram steg, gått från 0 på lördagens första pass till 2 på söndagens sista pass. Visst vi gick inte från noll till hundra med Johan sa att när vi bytte till tränsbett så nollställde vi henne totalt vilket var kanon för nu kan jag jobba på det han lärt oss under helgen och skola henne så. Han tyckte hon hade kapasitet till att bli en bra häst så jag längtar efter att komma ner till Gotland igen och fortsätta :D fina ponni! Och var gäller min praktik i helhet så trivs jag fantastiskt bra. Över 30 hästar finns på gården så det finns alltid något att göra, har inte heller en bestämt tid då jag ska avsluta min vistelse så det är kanon. Hoppas jag blir där länge :D Och jag ska be Thomas och Marie att lära mig mer om Roping, det verkar liksom hur kul som helst! Sen har Thomas lärt mig åka mini skidor bakom hans 4hjuling. Det är en jävla kick när man känner vinden och när man nästa sek tuggar grus haha. AZUM!
Här kommer ngra film länkar och bilder. Love life/ fanny
Bild på stallet.
Världens bästa Thomas på Bruce och Marie på Blondinen
Lisa och Flipp vid havet
Silver Soprano. Efter Silver N Hickory (VM Reining hingst)
Rider Wille, Lisas ena ridskolehäst. Inriden i vintras.
Skrittar av Thomas roping häst Bruce. Han har så mjuk rumpa att jag satt bakom sadeln hihi.
Finaste Eljena (Älgen) Arab/halvb
Slängde på hoppsadeln på Älgen och hoppade lite. Det tyckte vi båda va skoj.
Thomas, Lisa och Johan :)
Jag och Älgen va ganska skitiga efter ett pass på banan.
'
Rider Nitro.
Ute och rider på Klotis. AAJ´s Bumblebee
Nu har jag suttit med detta inlägg i en timme så ni får mer bilder nästa gång. Komentera om ni tycker jag ska videoblogga. Kram!

RSS 2.0