Tips!

Kör ett litet inlägg om olika bett som jag personligen gillar och inte gillar. (både hopp/dressyr, westernbett)
Jag har alltid gillar Bridong bett, dom är snälla i munnen och behöver man nödvändigtvis ta hästen lite extra i munnen gör man ej illa hästen. (Bridong bett är det vanligaste bettet man andvänder oxå)
Bridong 2 delat (Finns oxå i 3delat)
Muff bridong 3 delat

Ky rotary är ett lite skarpare bett som kan nypa till lite när man tar i dom, passar på hästar med lite hårdare mun. Men en otrolig rärensefrihet så dom är ett + i bettsamlingen!
Ky Rotary 3 delat


Ger en diss till: Pessoa Magic System bettet!
Dom är otroligt obehagliga att rida på, den känslan det står att man får stämmer ej, jag tycker att detta bett gör hästen stumm och gapar.. usch! Det står oxå att den ska dämpa tryck och redusera salivproduktionen.. kan ju säga att det rann ur den hästens mun.
WESTERNBETT


Shank snaffle spanish concho

Ett bett som är som ett normalt stång bett.. förutom att det ser lite showigt ut på bilden, det är normala skänklar och 2 delat bett som är helt okej i hästens mun.

Ky Rotary Western är en kanon stång, 3 delat och (nu blir det duddelmoral) snällt fast ngt skarpare en det övre bettet, kul bett att rida på en välutbildad häst, (passar ej till en unghäst som fösta stång) bra rörelse i munnen oxå!

westernbett ledat är oxå en favorit, alla ledande stång bett är egentligen mina favvos, dom är bra som första stång bara det inte är för stort för hästens mun för eftersom det är så ledat så är risken stor om det blir för långt att det nyper och ger skav i mungiporna, jag red faktiskt in en unghäst en gång och hade ett exakt likadant, och eftrsom hon fortf växte va bettet en milimeters milimeter för långt så ville jag inte att hon skulle få skav så jag satte på gummiringar för att ersätta den där milimetern som fattades! Det kan man egentligen göra med alla bett som man är osäker på!
hoppas ni är nöjda med inlägget (:
komentera gärna och säg till om det finns något mer ni vill att jag tipsar om!




RSS 2.0